Горещи новини

Полицията в Благоевград разясни за инцидента с украинеца на мача Пирин – Левски

| 11:52

Снимка: Фейсбук
Полицията в Благоевград излезе с официална позиция заради инцидента по време на мача между местния Пирин и Левски (0:3), при която пострадаха жена и украинец. Вече стана ясно, че чуждестранният гражданин Владимир Будников е откаран в „Пирогов“ заради проблем с белите дробове. Фенове на „орлетата“ свидетелстват, че той е станал жертва на полицейско насилие.В изявлението на Областната дирекция на МВР в Благоевград става ясно, че е наредена пълна и незабавна проверка за превишаване на служебните правомощия от страната на органите на реда. От официалното съобщение става ясна и причината за навлизането на органите на реда на трибуните на стадион „Христо Ботев“.

Ето официалното съобщение на полицията в Благоевград:

Във връзка със свидетелски показания за това, че на футболна среща в гр. Благоевград млад мъж е хвърлил пиратка в краката на майка с две деца, които силно се изплашили, а седалка на стадиона се е възпламенила, от полицейски служители е пристъпено към извеждане на 19-годишен мъж, който не се подчинил на полицейско разпореждане и е оказал съпротива.

От ръководството на ОДМВР-Благоевград е разпоредена незабавна и пълна проверка на действията на полицейските служители, извършили задържането на лицето. При доказване на превишаване на служебните правомощия от страна на органите на реда ще им бъде потърсена съответната отговорност.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!