Горещи новини

Полицията взе мерки за спокойното протичане на студентския празник

-10:06-Razloginfo.com

По повод предстоящия студентския празник – 8 декември, от ОДМВР Благоевград са предприети всички необходими мерки за осигуряване на нормалното протичане на празника, опазването на обществения ред, противодействието на престъпността и гарантирането на безопасността на движението по пътищата.Проведени са срещи с органите на местното самоуправление и местната администрация за предприемане на съвместни мерки по време на провеждане на мероприятията. Осъществени са срещи с управителите на фирми, извършващи частна охранителна дейност с цел своевременен обмен на информация и взаимодействие между тях и териториалните полицейски структури за обезпечаване на сигурността и обществения ред преди, по време и след честването на студентският празник. За обезпечаване на сигурността и недопускане на инциденти в курортните населени места в област Благоевград полицейското присъствие е засилено, като са пренасочени допълнителни служители. Създадена е и организация за взаимодействие с териториалните структури на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Завишен ще бъде и контролът върху общоопасните средства, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

По линия на пътната безопасност ще бъдат проведени специализирани полицейски операции по АМ „Струма“, ПП1 Е-79 и път II-19 / Симитли – Банско – Гоце Делчев/ с акцент върху: водачи, управляващи МПС под въздействие на алкохол и/или наркотични или други упойващи вещества. Ще се следи за неправоспособни водачи и такива, които управляват технически неизправни МПС или без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. От полицейските служители ще се осъществява контрол за съхранение и продажба на акцизни стоки без наличен задължителен бандеролен знак и на стоки с неясен произход.. Обхватът на специализираните полицейски операции е на територията обслужвана от ОДМВР Благоевград с акцент градовете, в които се очаква голям брой празнуващи студенти: Банско, Сандански, Благоевград и др.

Ще се осъществява строг контрол по спазване на противоепидемичните мерки и недопускане на нарушаване на обществения ред

ОДМВР Благоевград апелира за спазване на правилата за движение и спазване на разпорежданията на контролните органи. При възникнали инциденти да се сигнализира на единен телефонен номер 112 или в най-близкото полицейско управление.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!