Горещи новини

Полицията алармира за нов вид измама

| 20:36

Разследването започнало в края на отминалата седмица, когато служители на отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Варна установили нов вид измама, този път чрез популярна онлайн игра за деца.По време на играта, 15-годишно момче и други двама негови връстници се запознават с неизвестен за тях играч. Той им предлага евтино пазаруване от предоставен от него списък със сайтове за електронна търговия. Комуникацията е водена в интернет платформа „Discord“. По време на чата децата били убедени да платят по интернет в биткойни на непознатия, за да си регистрират профил в съответния интернет магазин, в замяна на което да получат избрана от тях стока. По този начин те придобили 4 електрически. тротинетки и 3 велосипеда на обща стойност около 20 000 лева, които са предадени на органите на реда.

Установени са 15-годишното момче и неговият баща- на 48- години, които по смисъла на закона са извършили плащане, използвайки информация на чужди банкови данни, без съгласието на титуляра. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 249 от НК, което се ръководи от прокурор от Варненската окръжна прокуратура.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!