Горещи новини

Полицията: Автомобилът на прокурор Чекански е опожарен умишлено

| 17:14

Колата на районния прокурор в Разлог Васил Чекански е опожарена умишлено, касае се за палеж, това установи направения от криминалисти в ОД на МВР Благоевград.Огледът на мястото на инцидента е приключил, а с часове полицаите търсиха доказателства, за да потвърдят или отхвърлят версията палеж, съобщава Struma.com.

Автомобилът пламнал около 04. 00 часа тази нощ. Незабавно е подаден сигнал на телефон 112 и се установило, че гори Фолксваген голф 3, произведен 1995 година и е собственост на прокурора Чекански.

Седмица преди това прокурорът е обикалял с колата си по майстори, за да я ремонтират, което първоначално заблуди разследващите, че вероятно се касае за техническа повреда, но повторният оглед е открил умисъл. Колата е била запалена. Според запознати, наблизо имало камери, които заснели мъж с качулка по същото време, в района, в който е бил автомобилът.

Работата по случая продължава. Дали работата на прокурор Чекански има нещо общо с посегателството върху негова собственост, предстои да се изясни.

Васил Чекански е един от най – признатите прокурори в България.

През 2019 година той бе заместник административен ръководител на Районна прокуратура – Разлог и бе сред отличените в конкурса за магистрати и полицаи “Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж”.

Номинацията на прокурор Васил Чекански бе за показан висок професионализъм при работата му по досъдебно производство за трафик на хора и държане на наркотични вещества, разследването на което е водено под негов пряк контрол акция в Банско по линия на противодействие на разпространение на наркотични вещества и склоняване към проституция бяха задържани пет лица, на три от които бяхаа повдигнати обвинения.

В края на 2015 година със заповед на главния прокурор Сотир Цацаров той бе поощрен и награден със служебна благодарност и грамота за висок професионализъм в прокурорската му работа в областта на административния надзор за законност.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!