Горещи новини

Полицай простреля 19-годишен младеж

-15:39-Razloginfo.com

Районната прокуратура в Плевен образува досъдебно производство, по което се води разследване за причинена телесна повреда на 19-годишен младеж чрез произвеждане на изстрел с огнестрелно оръжие от полицейски служител при изпълнение на службата му през изминалата нощ.Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева. „Разследването е започнало с оглед на местопроизшествието, води се от следовател, който към момента е събрал редица важни доказателства“, добави прокурор Илиева.

При огледа са намерени две гилзи, иззето е и огнестрелното оръжие, както и обтривки на ръцете на полицейския служител. Разпитани са няколко свидетеля, изискани са и записи от камери за видеонаблюдение в района, заснели инцидента.

„По делото предстоят да се назначат множество експертизи – балистична, съдебномедицинска, видео техническа и други. Пострадалият младеж е настанен в болница“, допълни прокурор Илиева. Той е претърпял операция, към момента е в стабилно състояние и няма опасност за живота му.

Видът и характерът на причиненото му телесно увреждане ще се установява със съдебномедицинска експертиза и наличните медицински документи. Разследването се продължава под надзора на прокуратурата.

„Инцидентът е станал в района на бул. „Христо Ботев“ в близост до Медицинския университет“, каза още прокурор Илиева. До момента няма информация по случая от Областната дирекция на МВР.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!