Горещи новини

Полицай отива на съд – пребил жена си, защото се заразила с COVID–19

-17:37-Razloginfo.com

Полицай отива на съд за побой над съпругата си и за закана с убийство, съобщиха от районната прокуратура в Благоевград.Униформеният ще отговаря за нанесена средна телесна повреда на жената при условията на домашно насилие, след като я пребил пред децата им, защото я обвинявал, че се е заразила с коронавирус.

Двамата имали брак от 2011 г. и две дъщери. Драстичният случай е от 27 юли 2020 г., когато полицаят и семейството му били поставени под задължителна карантина, тъй като жената се заразила с COVID–19. Той се ядосал, обвинявал я за случилото се, викал и я обиждал, след което ѝ нанесъл побой в присъствието на двете им малолетни деца, които плачели.

Жената решила да напусне семейното жилище и на 11 август се преместила в Благоевград. Няколко дни по-късно мъжът ѝ се обадил и я заплашил, а тя се свързала с „Асоциация Анимус“ и с адвокат.

По нейна молба съдът в Благоевград ѝ издал заповед за незабавна защита, а впоследствие била одобрена спогодба за родителските права върху децата от майката, определена била месечна издръжка и режим на лични контакти с бащата.

След раздялата обаче полицаят продължил с психическото насилие над жената, като я обиждал и отправял различни закани при срещите им.

При една от срещите му с децата пред общината в Благоевград и в присъствие на представители на отдел „Закрила на детето“, полицаят отново заплашил жената, влязъл в конфликт и със социалните работници, заканил се да убие и сестрата на съпругата си, която била свидетелка на срещата им.

След подаден сигнал за случилото се започнало и разследването. От прокуратурата подчертаха, че обвиняемият системно е тормозил жена си и е упражнявал насилие над нея.

„То се изразявало в нанасяне на удари в различни части на тялото ѝ и душене, отправяне на заплахи и обиди спрямо нея. Причина за проявената агресия била ревността, която обвиняемият изпитвал към нея“, поясниха от държавното обвинение.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!