Горещи новини

Полицаи съставиха 2265 фиша и 694 акта на нарушители за изминалото денонощие

| 20:51

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата бяха проверени 8752 моторни превозни средства през изминалото денонощие, съобщават от МВР.Извършен е контрол на 11 054 водачи и пътници. Служителите на МВР са съставили 2265 фиша и 694 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози.

В рамките на изминалия ден са установени общо 18 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. Осем от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 10 – с над 1,2 на 1000, като един е отказал да бъде тестван. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 души. Шестима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

По метода „линеен контрол“ са проверени 2566 МПС и 2576 водачи и пътници. За установени нарушения са съставени 580 фиша и 169 АУАН.

Установен е един водач, управлявал след употреба на алкохол до 1,2 промила, и двама – с над 1,2 промила. Двама са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!