Горещи новини

Полицаите на пореден протест, майките от „Системата ни убива“ на контрапротест

-15:04-Razloginfo.com

Протест и контрапротест на жълтите павета в София. Полицаи отново излязоха за увеличение на заплатите си. Те ще продължат със събиранията и през следващата седмица.

На пл. „Народно събрание“ се събират хора за контрапротест срещу полицейската демонстрация с искане за увеличение на заплатите. Контраакцията е организирана от националната инициатива „Системата ни убива“ и протестиращи срещу властта.

„Поради недопустимо поведение, неадекватни действия, бездействия, обиди от страна на полицаите към протестиращите, включително и използването на физическа сила, продиктувана от озлобяване, решихме да организираме контрапротест“, се казва в съобщение на инициативата „Системата ни убива“ до медиите. Според организаторите полицаите се борят само за повече пари, но не и за реална реформа на системата.Съжаляваме за единиците достойни полицаи в техните редици, но смятаме, че тяхното мълчание е съучастие за прогнилата им система, се посочва още в съобщението. Към тях се присъединяват представители на т. нар. Орлов град и на палатковите лагери при Президентството и Софийския университет.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!