Горещи новини

Позиция на БАПРА По повод казуса с Help Karma

-14:13-Razloginfo.com

В Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) с болка и загриженост следим казуса с организацията Help Karma, която изглежда е нарушила много от етичните норми в комуникациите, в частност в областта на дарителството.

Тъй като тази дейност е фундаментална за развитието на социалната отговорност от страна на хора и компании, и тъй като казусът създава реална опасност да се подкопае доверието на масовата публика към дейността на много организации, занимаващи се с благотворителна дейност, бихме искали да заявим следното:

1. Прозрачните и професионално работещи неправителствени организации имат огромна роля в нашето общество. Те запълват празнини в много социални дейности. При това често трудът на специалистите в тях е тежък, но тези хора са го приели за своя кауза и дават сърце и душа. Затова изказваме подкрепата си към всички професионално и законно действащи НПО и заявяваме, че ще продължаваме да ги търсим за партньорства за каузи – с нас и с нашите клиенти.2. Готови сме да работим заедно с представители на НПО сектора за осигуряване на по-голяма прозрачност, за пълна сигурност на кампаниите и увереност на неправителствените организации, които работят по всички правила и закони.

3. Разчитаме, че подобен изолиран случай няма да навреди на хилядите хора, които работят или даряват за благородни каузи, а и на стотиците хиляди, които имат нужда от подкрепа. Разчитаме също така, че отговорните институции ще направят всичко необходимо по този случай.

В тези тежки дни за страната ни, в условия на тежка криза, състрадателността и благотворителността се нуждаят от доверието ни. Длъжни сме да го дадем.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!