Горещи новини

Пожарникари в готовност за протест: Искат 20% увеличение на заплатите

| 10:11

Пожарникари заплашиха с протестни действия, ако искането им за по-високо възнаграждение не бъде чуто.20% увеличение на заплатите на огнеборците. Това са исканията на пожарникарите, а ако те не бъдат изпълнени, са готови за протестни действия. 20% трябва да бъде заложено в следващия проектобюджет на България за второто полугодие на 2022 година. Ако това не се случи, ние сме готови да се проведе един наистина голям протест, защото инфлацията действително става жестока. Ние сме заложници на реформа и тогава увеличение и неприемливо за нас, каза Станимир Миланов, вицепрезидент на НСПС „Огнеборец“.

Проблемът с реформите е, че се правят на тъмно. Не участваме в реформите от близо 6 месеца, откакто се появи информацията и за изваждането на пожарната и Дирекция 112 в отделна агенция – ние нито веднъж не сме поканени на среща, не знаем какъв е математическият анализ, извършен отвътре от финансовото министерство и не знаем нагласите на вътрешното министерство ще има ли, няма ли да има съкращаване на противопожарна служба и участъци, ще се откриват ли нови? И сме оставени в неведение за протестни действия, коментира Венцислав Станков – президент на НСПС „Огнеборец“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!