Горещи новини

Подозрения в дипломатически ходове, заради спрян документален филм по Националната телевизия

| 13:26

Решението да се промени програмата на БНТ заради височайшата визита от Скопие стана обект на критики в социалните мрежи.Повод за недоволството  стана свалянето на планирания по програма документален филм „Само защото бяха българи“, в който се показват интервюта и документи, свързани с масовото изтребление на българи от югославските власти в Македония. По думите на коментаторите някой от върховете на властта се е погрижил това да се случи.

В знак на недоволство тази вечер се организира и протест пред Националната телевизия, събитието е оповестено във Фейсбук група, а организаторите посочват, че снощи медиите в Македония са заявили триумфално „Прва отстапка од Софија за Скопје“ – новата власт в България е смъкнала планираното по програма излъчване по Националната Телевизия на документалния филм „Само защото бяха българи“.

Ето и част от коментарите: 

Виктория Георгиева

В момента БНТ излъчва началото на съвместното заседание на правителствата на България и РСМ.

Снощи свали планирания по програма документален филм „Само защото бяха българи“, в който се показват интервюта и документи, свързани с масовото изтребление на българи от югославските власти в Македония. Очевидно е, че някой от върховете на властта се е погрижил това да се случи.

А пък един все по-често изявяващ се по медиите историк, по рождение българин, но официално работещ към Скопски институт, снощи си позволи да напише, че филмът е: „една боза от истини, полуистини и откровени лъжи“. Паралелно с това се похвали, че с OFFNews „започва и поредица от публикации, посветени на резултати от съвместния проект с института“ – разбирайте – българска медия ще агитира за македонската позиция. Представяте ли си да се случи обратното? В македонска медия? Не, нали…Прави сте, не може да се случи…

Позор си, „просто Киро“! Позорно беше да отидеш на крака в Македония, позорно беше да говориш за фашистки режим, позорно беше да не посетиш гроба на Гоце Делчев. Позорът продължи и тук – не заведе скъпия ти гостенин при паметника на Самуил, позволил си си – лично ти или чрез някой от антуража си да свалиш филм от програмата на обществената телевизия, а днес продължаваш нататък с предателството. Позор си!

„Филмът „Само защото бяха българи“ е излъчван и ще бъде излъчен, просто не този понеделник, а другия“, това каза ексклузивно за Tribune.bg генералният директор на БНТ Емил Кошлуков по повод разразилия се скандал с лентата, която беше заложена в програмата и после бе сменена.

Неволно или не, объркването в програмата на „телевизията майка“ вероятно ще остави подозрения в част от българското общество за дипломатически ход от страна на правителството предвид деликатните отношения на страната ни с Република Северна Македония.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!