Горещи новини

Повдигнаха обвинение на шестима полицаи, искали си подкупи

| 16:20

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу шестима полицейски служители. Те са обвинени в участие в организирана престъпна група за искане и получаване на подкупи, съобщиха от прокуратурата.Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че групата е действала от 2017 г. до 2019 г. на територията на гр. София. Тя е била ръководена от Красимир Кръстев, инспектор в Четвърто РУ на СДВР. В нея участвали четирима служители от същото Районно управление и служител от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“.

Шестимата обвинени са предадени на съд за това, че искали пари от управители на търговски обекти в столицата, за да не бъдат извършвани проверки в тях. Търговците плащали ежемесечна такса „спокойствие“. Полицейските служители предупреждавали работниците в търговските обекти и за предстоящи проверки по линия на търговията с фалшиви стоки и укриване на данъци.

Ръководителят и членовете на престъпното сдружение са предадени на съд. Максималното наказание, което могат да получат, ако бъдат признати за виновни, е „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!