Горещи новини

Повдигнаха обвинение на задържания с подкуп служител на НАП

-16:08-Razloginfo.com

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение за подкуп на данъчен служител. Във вторник той бе задържан от ГДБОП по подозрение, че е поискал подкуп от 600 лв.36-годишният инспектор по приходи в НАП с инициали Я.Я. е привлечен, като обвиняем за това, че на 16 септември на пазар в Младост 1  в София е поискал дар от А. Р. в качеството му на земеделски производител – сумата в размер на 600 лева. На 21 септември в служебно помещение – коридор на Централно управление на НАП е приел дар – сумата в размер на 600 лева, която не му се следва чрез изнудване.

Данъчният служител е обещал на земеделския производител, че няма да затвори сергията му на пазара и няма да приложи принудителна административна мярка „запечатване на обект“ за срок до 30 дни, за констатирано от него нарушение на Закона за данък добавена стойност – неиздаване на касова бележка за осъществена продажба.

Разследването по случая е започнало след подаден сигнал от земеделския производител.

При извършения обиск в обвиняемия са намерени и иззети банкнотите, предварително белязани и описани, в размер на 600 лв. Иззети са и лаптоп, и документи.

Служителят на НАП е задържан за 72 часа. Предстои внасяне на искане за налагане на мярка „задържане под стража“.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!