Горещи новини

Плащат 600 млн. лв. на строителните фирми веднага?

| 17:25

Предлагаме 600 млн. лв. да се платят веднага на строителните фирми, а останалите 50% да минават през парламентарни комисии след като има доклад на експерти, че тези дейности са реално извършени“. Това каза по време на среща с представители на пътния бранш премиерът Кирил Петков.„За мен е много важно да говоря точно с малките превозвачи. Това са хората, които си изкарват хляба всеки ден с най-голяма трудност и искам да чуя от първо лице кои са основите им проблеми, както и да обясня ситуацията с пътищата, която се случва в последната седмица. Предложихме на нашите коалиционни партньори, включително ИТН в четвъртък да мине санирането на тези договори, обаче под условие че вторите 50% минават под парламентарен отчет. Останалите 50% да минават през парламентарни комисии, след като има доклад на експерти, че тези дейности са реално извършени. Последното, което искаме да направим, е да платим едни пари за дейности, които не са извършени или не са извършени напълно. Санирането на договорите” за първите 50% е предложено на коалиционните партньори да мине в четвъртък, под условие, че вторите 50% минават през парламентарен отчет и комисия“, коментира Кирил Петков.

Кирил Петков коментира и темата с кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ. „Ние вярваме, че, когато има конфликт за номинации, е много по-добре да се отдръпне тази номинация, да се говори и да се избере една номинация, зад която застава цялата коалиция. В момента г-н Каримански има подкрепата на един от четирите коалиционни партньори. Според мен това не е начинът да се взимат решения за толкова важни постове.“

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!