Горещи новини

Планът за възстановяване е внесен в Еврокомисията

| 15:40

Планът за възстановяване и устойчивост е внесен в Европейската комисия /ЕК/. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на блицконтрол в Народното събрание.Петков уточни, че ЕК приветства направените промени в плана, свързани със сектор енергетика. Премиерът посочи, че ще има обществени обсъждания.

Кирил Петков посочи, че има доста голяма зависимост от доставките на газ от Русия, както и зависимост на енергетиката от атомната електроцентрала „Козлодуй“. По отношение на конфликта НАТО – Русия, Петков посочи, че има доста голям риск от потенциални санкции в подаването на газ.

В плана, който ние заварихме, имаше парогазова централа, посочи Петков и уточни, че така зависимостта ще се увеличи още повече от тези доставки. Ние, като едно ново правителство, не може да приемем този тип зависимости и трябваше да преработим част от плана, така че да можем да имаме по-независима енергетика, по-зелена енергия. Всичко това успяхме да го направим в много къс период и се радвам да кажа, че в момента ЕК приветства тези промени и чакаме крайния резултат.

Томислав Дончев посочи, че е хубаво, че има изпратен План за възстановяване и устойчивост на ЕК и настоя по някакъв начин той да бъде направен достъпен и за българските граждани.

Кирил Петков увери, че ще има обществени обсъждания. Петков бе категоричен, че е по-добре да се изчакат още две-три седмици, отколкото да бъдат похарчени милиарди, които да променят бъдещето на България по „ужасно грешен начин“, за част от политиките, наследени от управлението на ГЕРБ.

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!