Горещи новини

Планински спасители от Кюстендил оказаха помощ на група туристи в Осоговската планина

| 16:13

Планински спасители от Кюстендил оказаха помощ на група туристи в Осоговската планина, съобщиха от отряда към Планинската спасителна служба. Сигналът за група от осем човека, изпитващи затруднение с придвижването от вр. Руен, до х. „Осогово“, бил получен чрез системата „112“, малко след 19:00 часа вчера. В групата имало жена, която имала силни болки в крака и не можела да ходи нормално.Спасителите и доброволци, които са се включили в акцията, пристигнали с моторни шейни на заслона при „Бег Бунар“ в 21:15 ч., където открили шест човека от групата в добро физическо състояние. Достигнали и до пострадалата жена и започнали извозване на всички от групата към базата на планинските спасители в Осогово. В 21:51ч. всички са били прибрани в базата и никой не е пострадал.

Групата, на която е била оказана помощ, е била добре екипирана, но членовете й са подценили условията и спецификата на маршрута през зимата. Те са вървели 15 км в посока, с 800 м положителна денивелация на терена и толкова отрицателна, казаха от спасителния отряд в Кюстендил.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!