Горещи новини

Пиян шофьор прегази и уби полицай

| 16:03

Полицай загина блъснат от пиян шофьор на пътя Стралджа – Маленово в Ямболско. Инцидентът е станал снощи около 22:00 часа.Изписаха пострадалите при катастрофата с автобус на градския транспорт в СофияПолицейският екип е спрял за проверка на документи автомобил в близост до пътното платно. В същия момент, друг автомобил блъска полицая, който е починал по-късно.

От полицията и прокуратурата в Ямбол дадоха брифинг пред медиите за тежкия инцидент, като разкриха подробности как точно се е стигнало до него.

„Снощи в 19:10 ч. в полицията в Стралджа е получена информация от кметския наместник на село Маленово за това, че е забелязан мъж, с профил на мигрант, който се движи пеша по пътя между село Маленово и Стралджа. Изпратен е екип на място, който е извършил проверка на въпросното лице. В момента на извършване на проверката, обаче, автомобилът, който се движи в обратната посока, напуска пътното платно и удря един от полицаите. Нашият колега отхвръква на 15 метра след удара. Много тежка катастрофа“, посочиха оттам.

Шофьорът е хванат и установен, той е на 44 години, не е криминално проявен. Дал е положителна проба за алкохол над 1.2 промила. Има 3 нарушения – актове и наказателни постановления. Загиналият полицай е на 30 години.

Окръжната прокуратура в Ямбол наблюдава досъдебното производство. Изясняват се всички обстоятелства.Според властите е необходимо да се вземат спешни законодателни мерки за завишаване на размерите на наказанията по транспортните престъпления, особено когато е употребено алкохол, какъвто е този случай.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!