Горещи новини

Пиян полицай предизвиква катастрофа, колегите му се чудят какво да го правят

-13:50-Razloginfo.com

Пиян полицай предизвиква две катастрофи. Преследван от колегите си в крайна сметка е заловен при втората, при която е пострадала и бременна жена. За щастие тя се разминава с уплаха, но униформеният, който се почерпил за рождения си ден и решил да са качи в нетрезво състояние на колата си, така и не става ясно дали ще бъде преследван от закона. Причина за тези съмнения е написаното от брата на пострадалата жена, който е писал лично до Диана Русинова. Самата тя още в деня на катастрофата алармира за този случай. В автомобила, управляван от полицая са намерени и бутилки райски газ. След катастрофата край Чепинци колата е изоставена в канавката, а след това е изгоряла.Ето и стряскащата история за пияния полицай:

Ето това е останало от автомобила, който предизвика ПТП снощи на околовръсното в близост до с. Чепинци.

Оказа се, че водачът, който при маневра изпреварване на забранено за това място е отказал полеви тест за алкохол и наркотици. Той също така е служител на МВР в СПС (Специализирани полицейски сили). Жената, с която живее също е служител на МВР във Второ РУ (според анонимна информация постъпила до мен).

В автомобила имаше флакони наподобяващи т. нар. “райски газ”, балони и бутилки вероятно с водка.

Странно защо този автомобил беше изоставен в канавката и часове по-късно изгоря.

Питам се какви хора работят в МВР и ни “пазят”?

Макар, че темата вече вероятно Ви е омръзнала, споделям какво ми написа братът на жената, която пострада при ПТП-то на Околовръсното в София, предизвикано от служител на МВР от СПС. Ще оставя на Вас изводите за състоянието, в което се намира родната полиция:

„Здравейте Г-жо Русинова,

Уважение към Вас!

В отговор ви пише, брат на потърпевшата бременна с близнаци жена.

Вчера 11.03.2024 около 12:30 на обяд, сестра ми тръгва от дома си в с. …. в посока бул. Ботевградско шосе, за да направи кратък пазар. Избрала най-ненатоварените обедни часове от деня. Управлява Шевролет Спарк, с рег. номер СВ5314ТМ.

Около 12:40 подминава разклона за с. Чепинци и забелязва сив криволичещ автомобил, който се движи срещу нея (Фолксваген Голф 4 с рег. номер СВ0953ТК).

В близост няма никакви други автомобили! Най-близкото МПС е ТИР, който се движи на над 100 м зад Голфа.

Водачът на Голфа не е предприемал маневри за изпреварване, но видимо неадекватно навлиза в насрещната лента, в която пътува сестра ми. В опита си да избегне челен удар, тя предприема маневра наляво, тъй като отсрещната кола е вече близо до нейния банкет. В момента на разминаването, водачът на Голфа прави маневра, за да се върне в неговата лента и удря автомобила на Десислава отдясно. Шевролетът се завърта на пътното платно и излита в канавката, на едната си страна.

Катастрофата става непосредствено до “Бумитспед” ООД, склад Чепинци.

Първите хора, които оказват помощ на сестра ми са шофьорът на тира, който е пряк свидетел на случилото се и служител на “Бумитспед”.

В това време водачът на Голфа прави опит да избяга, но е пресрещнат от полицейски патрули, които вече го издирват за друго ПТП, от което е избягал непосредствено преди това.

Хората подават сигнал на 112, линейката се отзовава за минути и сестра ми е откарана в болница “Света Анна”. Като изключим охлузванията и натъртванията, тя и бебетата са невредими!

С мъжа ѝ вече бяхме в болницата, когато дежурният полицай ни посъветва да се върнем на местопроизшествието, след като я изпишат, за да могат полицаите и следователите да снемат, и нейните показания, както и да ѝ направят тест за алкохол.

Тримата пристигаме на мястото, където намираме поне 6 полицейски автомобила, около 20 служители на реда, плюс жандармерия.

Изключително спокойна и интересна ситуация.

Ето няколко конкретни цитата от разговорите с някои от полицаите там:

“Какво да ти кажа… Той (шофьорът на Голфа) е полицейски служител. Видимо пиян, а и най-вероятно не само. Ти ако го видиш… абсолютно неадекватен. Той даже ни скачаше и на нас!“

Днес имал рожден ден и се почерпил. А това е колата на жена му. Има и стикер на МВР.

Вдигнаха ни всичките на крак, понеже е направил още една катастрофа до Казичане и оттам е избягал насам. Направихме невъзможното да го заловим веднага (и тук съм абсолютно съгласен!). Тука са всичките началници.”

Аз: Разбрах Ви. Благодаря Ви за всичко! И все пак искам да попитам, какви тестове са му направени?

-Той отказва да му се направят всякакви тестове.

-Как така се отказва? А и това няма ли да утежни неговото положение?

-Е разбира се! Вижте сега ние ще се погрижим. Вие не го мислете това, важното за вас е, че сестра ви е добре.

Хубаво де, но вече минава 16:30, сестра ми продължава да дава показания на следователите, духа на дрегера, а на видимо нетрезвия все още не му вземат проба.

В един момент се приближава друг полицай: “Абе, ние ще го задържаме ли тоя, че да знам дали да му взимаме пистолета, или? И нещо му било зле сега.”

Казаха ни, че ще го откарат с линейка, за да му направят кръвен тест и толкова. Оттам нататък, експертиза, дело… Длъжни сме да следим.

Както се казва: Ще видим…

В крайна сметка какво спокойствие имаме на пътя? Една кола на цялото шосе и то пиян полицай насред обяд кара срещу теб, да те убие.

Последен цитат:

“Опитваме се да се изчистим от такива, ама този е един от многото!”

И кой е Този, така и не разбрахме“.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!