Горещи новини

Пияните мъже се усмихват повече

-10:25-Razloginfo.com

За никого не е тайна, че алкохолните напитки всъщност освобождават човек от неговите задръжки и правят настроението приповдигнато. Това се потвърждава и в скорошно проучване, като специалистите, които са го провели, допълват, че при надигането на чашката, господата не само се усмихват повече, но и имат по-заразителни усмивки.Според специалистите това, че мъжете се освобождават от напрежението, когато пийнат, може да ги накара по посягат към чашката по-често и по този начин да развият сериозен проблем.

Тези резултати обаче категорично не се отнасят за жените, допълват учените. В изследването, което е проведено от специалисти от Университета в Питсбърг, участие са взели 720 души, между които е имало и жени, и мъже.

Всички те са употребявали алкохолни напитки и са били разделени на групи от трима души. Участниците са били пълнолетни – на възраст между 21 и 28 години.

На всяка група специалистите са дали някоя от следните напитки – безалкохолни плацебо, което е описано като алкохол, безалкохолни напитки или водка. Учените са направили анализ на поведението на участниците и са проследили как усмивките им се разпространяват от един на друг човек в групата, а след това и в останалите групи.

Резултатите показват, че в групите, където е имало повече от един мъж и е консумиран алкохол (в случая водка), усмивките са значително по-заразителни. Учените са категорични, че ако един мъж се усмихне, е много вероятно неговата усмивка и добро настроение да зарази и останалите господа в компанията.

Резултатите от проучването посочват още, че при употребата на алкохол мъжете стават по-смели. Това ще рече, че са по-склонни да отвърнат на чуждата усмивка и да загърбят онова, което иначе им пречи.

Все пак, не бива да се приема, че алкохолът може да бъде някакъв вид помощник в общуването, като премахва излишното напрежение.

Според друго изследване щастливите хора се отдават не на алкохолни напитки, а на плодове. 65 на сто от щастливите хора изяждали по 240 г плодове дневно, твърдят специалисти.

Опитът обаче показва, че ако смесите алкохол с плодове, появата на повече усмивки по лицата става по-бърза.

Наздраве!

Източник: ezine.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!