Горещи новини

Питон погълна огромен крокодил пред очите на австралиец (СНИМКИ)

-13:52-Razloginfo.com

Впечатляващи снимки на питон, който закусва с крокодил се появиха в мрежата наскоро.Докато гребял с каяка си по река Лейгхардт, Северозападна Австралия, Мартин Мюлер забелязал как един маслинов питон се опитва да погълне едър австралийски сладководен крокодил (crocodylus Johnstoni).

От удивителните кадри, направени в началото на месеца, се вижда, че усилията на змията са се увенчали с успех.

“В поведението на питона няма нищо невероятно или изненадващо”, казва Мишел Джоунс, ръководител на „GG Wildlife Rescue Inc.“, местна природозащитна организация, занимаваща се с опазване и спасяване на дивите животни.

Тези влечуги често нападат по-големи животни, а включването на едри хищници в менюто, като крокодилите, не е необичайно за тях. Въпреки очевидния риск за живота им те са готови да се хвърлят в битка, за да напълнят стомаха си.

„Те могат да ядат почти всичко, стига да го поберат в устата си.“, отбеляза тя.Маслиновият питон (Liasis olivaceus) е втората най-голяма змия, която обитава територията на Австралия и най-едрата в западната част на страната. Възрастните индивиди достигат около 4 метра дължина.Кожата на този вид изглежда по-гладка от тази на другите питони заради многобройните люспи, които покриват гърба му.

Диетата на маслиновите питони се състои най-вече от птици, бозайници и други влечуги, включително скални кенгура, плодоядни прилепи, патици, едри гущери и дори крокодили. Тъй като са удивителни плувци, освен на сушата, ловуват и във водата, където вместо да душат обяда си, го давят.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!