Горещи новини

Пирин (Разлог) приема Ботев (Ихтиман) в първия кръг. Югозападната Трета лига ще е с нечетен брой отбори

-15:46-Razloginfo.com

Новото първенство в Югозападната Трета лига ще се проведе със 17 отбора, след като стана ясно, че Чико Бунара (село Бяга) се отказва от участие и мястото им няма да бъде заето от друг отбор. Това е добра новина за борещите се за оцеляване, тъй като ще изпада само един тим в четвъртото ниво. По програмата съперниците, които би трябвало да играят с Чико (Бяга), ще почиват.

При тегленият днес жребий се получиха няколко интересни двойки за първия кръг, който ще се проведе на 3-и август от 18.00 часа. Така например среща си дават два от потенциалните претенденти за влизане във Втора лига Беласица (Петрич) и Оборище (Панагюрище). И двата отбора смениха треньорите си, като начело на Беласица е небезизвестният Атанас Джамбазки. Танчо Калпаков пък се връща начело на Оборище.

Вихрен (Сандански), който направи сериозна селекция, приема на старта ФК Банско. Друг кандидат за влизане в професионалния футбол- Миньор (Перник), стартира като гост на Надежда от софийското село Доброславци.

Ето и програмата за новото първенство на Югозападната Трета лига, 1-и кръг:
Беласица Петрич-Оборище (Панагюрище)
Балкан (Ботевград)- ФК Кюстендил
Надежда (Доброславци)- Миньор (Перник)
Спортист (Своге)- Сливнишки герой (Сливница)
Пирин (Разлог)- Ботев (Ихтиман)
Перун (Кресна)- Рилски спортист (Самоков)
Чавдар (Етрополе)- Марек (Дупница)
Вихрен (Сандански)- ФК Банско
Септември Симтили-почива
*срещите от 1-ия кръг ще се играят на 3-и август
На срещата на клубовете беше съобщено, че от новия сезон се повишават съдийските такси във всички нива на аматьорския футбол, каквото решение е гласувано от Изпълкома на БФС. Валентин Чакъров, председател на Зоналния съвет на БФС-София обяви, че главният съдия и дежурния делегат в Трета лига ще взимат по 130 лева на мач, а помощник-съдиите по 115.

В Областните групи или четвърто ниво на българския футбол главния съдия ще прибира по 70 лева на мач, а асистент-съдиите ще взимат по 55. С 23 процента са вдигнати и съдийските такси в детско-юношеския футбол извън Елитните групи.

Източник: sportal.bg

Последвайте ни:
Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!