Горещи новини

Пиеш бира и плащаш с олио в Мюнхен

| 11:05

Изобретението се прилага в бирария в Мюнхен, която е намерила начин да се справи с проблемните доставки на олио след началото на войната в Украйна.Ръководството на Мюнхенската бирария предлага на любителите на бирата литър от любимата напитка за същото количество слънчогледово олио, разказва БНТ.

Бира за слънчогледово олио. Размяната се прави в мюнхенска бирария. Идеята се зародила, след като заведението започнало да изпитва трудности с набавянето на олио за готвене, а това поставило под въпрос предлагането на храна, като например любимите шницели.

Доставчиците не успяват да осигурят необходимите количества, тъй като, освен заведения, зареждат и ресторанти и търговци на едро.

Този клиент на бирарията купил 80 литра олио в Украйна по време на хуманитарна мисия, които сега разменя за осем каси бира по случай за партито за рождения си ден.

Литър бира в германските бирарии струва около 7 евро, докато литър олио е на цена 4,5 евро.

Много бързо бирарията успява да си набави 230 литра олио, но целта е поне 500 литра, за да може да обезпечи нормалното функциониране на кухнята до края на годината.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!