Горещи новини

Пиенето на енергийни напитки и кафе по време на шофиране е безполезно

-11:00-Razloginfo.com

Често уморените шофьори започват да се опитват да се ободрят приемайки енергийни напитки и кафе по време на шофиране. Трябва обаче да знаете, че що се отнася до енергийните напитки, то болшинството от тях са сладки.А сладкото съдържа в себе си т.нар. бързи въглехидрати, които стимулират нервната система и дават ободряващ ефект. Но той трае само 3-5 минути. Сладките напитки бързо подкисляват вътрешната среда на организма и в резултат на това мозъкът започва да работи по-бавно.

Кафето и енергийните напитки съдържат в себе си кофеин, който е доказано, че ободрява организма. Това обаче също не е точно така, като в много случаи тези напитки имат същия, противоположен ефект. Въпреки, че съдържат много кофеин, те осигуряват само краткотраен емоционален тласък.

Поради честата консумация на енергийни напитки и кафе тялото свиква да бъде изкуствено стимулирано и с течение на времето престава да произвежда достатъчно невротрансмитери и хормони, за да поддържа жизнеността на организма.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!