Горещи новини

Петьо Петров е обявен за общодържавно издирване

-18:08-Razloginfo.com

Бившият следовател Петьо Петров, по известен като Пепи Еврото, чието име е замесено в аферата „Осемте джуджета“, е обявен за общодържавно издирване, става ясно от прессъобщение на на Софийска районна прокуратура.„Във връзка с големия медиен интерес относно съвместната акция на Софийска районна прокуратура и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, проведена на 30 май 2023 г. на няколко адреса в София, съобщаваме следното.

На 29 май 2023 г. Софийска районна прокуратура се самосезира след разпространена информация в медиите, касаеща извършени престъпления по чл.143, ал.1 и по чл. 339а, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебното производство за това, че от 2018 г. в София, различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си като за това е употребено заплашване, както и за това, че за посочения период, без надлежно разрешение, което се изисква по закон, е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация“, информират от държавното обвинение.

По досъдебното производство към наказателна отговорност е привлечен П.П., но постановлението за привличане към момента не му е предявено, тъй като въпреки проведените оперативно-издирвателни мероприятия, местонахождението му не е установено. Обвиняемият е обявен за общодържавно издирване, информират от СРП.

До момента в хода на разследването са извършени множество действия – разпитани са свидетели и са извършени претърсвания и изземвания на различни адреси на територията на София. Предстои назначаване и изготвяне на множество експертизи, както и разпити на още свидетели.

В случай че в хода на досъдебното производство се съберат доказателства за друго извършено престъпление, обвинението ще бъде прецизирано и ще се прецени налице ли са основания за привличане към наказателна отговорност на други лица, гласи информацията.

Разследването по случая продължава.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!