Горещи новини

Петролът силно тръгна нагоре след вчерашния спад

| 10:28

Цените на петрола се покачват стабилно в сряда сутринта, след като спаднаха ден по-рано, което беше причинено от опасенията на търговците относно глобалния икономически растеж и избухването на нова вълна от коронавирус в Китай. Поевтиняването на петролните договори беше причинено и от поскъпването на долара, чиято динамика прави по-малко изгодно закупуването на петрол за търговци, използващи други валути, пише MarketWatch.Към 9:25 ч. българско време юлските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures поскъпнаха с 3,5 долара до 105,40 долара за барел. Във вторник цената на тези контракти спадна с 3,48 долара (3,3%) до 102,46 долара за барел. Цената на юнските фючърси за американския еталон WTI към същия момент при електронната търговия на Нюйоркската борса (NYMEX) се вдигна с $2,76 до $102,50 за барел.

По време на предишната сесия тези договорът поевтиняха с $3,33 (3,2%) до $99,76 за барел. Неспособността на Европейския съюз бързо да постигне съгласие по план за налагане на ембарго върху доставките на руски петрол също се отрази на цените на петрола, според анализатора на ING Уорън Патерсън.

„Изглежда, че последният пакет от санкции ще трябва да бъде смекчен, за да бъде одобрен от всички членове на ЕС“, пише експертът. Както съобщават западните медии, ЕС може да се съгласи Унгария и няколко други източноевропейски страни да спрат да купуват руски петрол до 2024 г., а не до края на тази година. Търговците анализират информация от Американския петролен институт (API) за седмичната динамика на енергийните запаси в САЩ.

Стоковите резерви от петрол в страната са нараснали с 1,6 милиона барела през седмицата, приключила на 6 май, според данните на API. Министерството на енергетиката на САЩ ще публикува данните си за състоянието на енергийните резерви по-късно в сряда. Експерти, анкетирани от The Wall Street Journal, прогнозират ежеседмично намаляване на запасите от петрол в САЩ с 300 000 барела.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!