Горещи новини

Петото издание на ултрамаратона Пирин Ултра се проведе от 10 до 12 септември над Банско

-17:30-Razloginfo.com

Петото издание на ултрамаратона Пирин Ултра се проведе от 10 до 12 септември в Пирин планина със старт/финал на централния площад в гр. Банско. Състезанието беше официален старт от световните серии по Скайрънинг. България присъства в календара с едно от най-екстремните трасета в световен мащаб – Pirin Extreme 38K.Макар и по-късо, екстремното трасе е силно технично, с 3300 м денивелация, а най-високата му точка е първенецът на Пирин планина – вр. Вихрен (2914 м). Pirin Extreme премина през няколко силно технични участъка – Котешки чал, Кончето, изкачването от местността Премката до вр. Вихрен, северния ръб на вр. Тодорка.
Средното трасе – В 66К бе с денивелацията 4200 м, най висока точка – връх Куклите (2686м) и лимит за преминава 20 часа.

Ултра класиката на Пирин Ултра – трасето с дължина 160 км, предизвика любителите на дългите разстояния. Денивелацията на трасето е 11000 м, лимит за преминаване 50 часа, а най-високата точка – връх Пирин (2662м).
Тази година участие взеха над 300 участника от България и чужбина, сред които са водещите състезатели в световните серии – Джорди Алис (Испания), Рикардо Черта (Испания), Снежана Дюрич (Сърбия), Оана Михалцеа (Румъния). България беше представена от доказаното име в световния скайрънинг елит – Кирил Николов-Дизела, който се класира на трето място в Pirin Extreme 38K.

Банскалии също се включиха в престижната надпревара. За втори път в екстремното трасе участва Асен Радулов и отново се класира на десето място. Иван Бориков направи своя дебют в маратона – той се включи в трасе В 66К и се класира на 11 място.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!