Горещи новини

Петокласници, от СУ „Бр. Каназиреви“, се обучаваха да реагират при бедствия

-9:12-Razloginfo.com

Над тридесет петокласници от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ се включиха в петдневно обучение за реакция при наводнения и последващи кризи, което се проведе в обучителния център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гр. София от действащи инспектори и пожарникари.

От тях децата научиха как природните явления могат да се превърнат в бедствия и да причинят сериозни извънредни ситуации.

С разнообразни игри и симулации петокласниците усвояваха основните правила за действие и поведение. На полигона се научиха да пълнят торби с пясък и да изграждат предпазни диги. Те сами изработиха макети на къщички, които трябваше да спасят при симулация на наводнение.В практическа среда учениците подготвяха „аварийна раница“, в която трябваше да поставят необходимите за оцеляване вещи. Изключително интересна за тях се оказа играта „Да спасим Натали!“, която събуди състезателния дух на децата.

Петокласниците участваха във „викторина по оцеляването“ и впечатлиха пожарникарите със знанията си от часовете по география и човекът и природата.

Бедствията през очите на децата бяха претворени в чудесни рисунки.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!