Горещи новини

Петокласници от ОУ „Н. Парапунов“ биха път до Франция. Запознаха се с една по-различна култура и традиция, с производството на кафе, ванилия и шоколад

-13:35-Razloginfo.com
Учениците от пети клас Теодора Михайлова, Анна Дурева, Борислава Кирева, Стефани Гардинар и Николета Жегова, заедно с директора на училището г-жа Даниела Пелтегова и координатора по проекта г-жа Павлина Маркова – старши учител по английски език , взеха участие в последната мобилност по проект Еразъм + , съфинансиран от Европейския съюз, с № 2019-1-FR01-KA229-062024_3 на тема „Утрото е в нашите ръце “ в град Вию- Абитан в Гвадалупе, Франция.Учениците и учителите бяха тържествено посрещнати от домакините в училището и в кметството на града, където кметът отправи специални поздрави и благодарности към тима за това , че с удоволствие са приели да опознаят една по-различна култура и традиция.
Участниците се докоснаха до много екзотични растения, една невероятна природа и не на последно място един много дружелюбен народ.
Запознаха се с производството на кафе, ванилия и шоколад, като посетиха плантации и фабрики.
Много емоции учениците показаха по време на една от дейностите, свързани с каране на кану. Основната задача беше те да почистят морето от пластмасови бутилки и отпадъци.
С много желание и интерес участниците в проекта се впускаха във всички дейности, организирани от училището домакин.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!