Горещи новини

Петков: Молбата ми е руското правителство да коригира заплахите и да направи забележка на Митрофанова

| 14:44

Нито един посланик не трябва да си позволява да дава ултиматуми на българската държава със срок от 24 часа в 12.00 часа. Това каза премиерът в оставка Кирил Петков в отговор на ултиматума на руския посланик Елеонора Митрофанова и думите ѝ, че ще повдигне въпроса за закриването на Посолството на Русия в България.Държим си на позицията, каза Петков.

„Моята молба към руското правителство е да оттеглят тази нота и този тип заплахи да бъдат коригирани, и да и се направи забележка, че тя няма право да слага на линията отношенията между двете държави. Трябва да се каже ясно, че няма опасност за каквото и да било. Митрофанова се опитва да играе със страховете на хората и от руското външно министерство ще ѝ кажат да смекчи този тон, защото той не е продуктивен. Имаме много неща и диалози, които тепърва по всичките въпроси да се проведат. Този тип реторика освен с плашещи думи пред българския народ, нямат никаква стойност“, каза Петков.

По думите му 70 служители, които си отиват, е сериозна бройка, но тези, които остават – 43 служители също е много висока бройка.

Ако 43 им се струва малка бройка, да видят другите посолства в Европа, каза Петков.

„Г-жа Митрофанова трябва да спре да се изявява по медиите и това, което казах ясно е, че дипломатическите отношения трябва да продължат. Имаме история. Нашите народи са приятелски народи, но това, което не трябва да си мисли никоя държава, че нечий си дипломат може да поставя условия на една независима, свободна България от днес за утре – няма как да се случи“, каза Петков.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!