Горещи новини

Пети пакет санкции: ЕС се отказва от въглища, затваря пристанищата си за Русия

| 18:22

Eвропейската комисия обяви във вторник, че е постигнато политическо съгласие за налагане на нов пакет санкции срещу Русия, пети от началото на войната в Украйна на 24 февруари.Новите ограничения предвиждат забрана за вноса на руски въглища, пълна забрана за транзакции от четири руски банки, затваряне на европейските пристанища за руски кораби, забрана руски компании да участват в обществени поръчки в ЕС, както и допълнителни ограничения върху износа за Русия на високотехнологични продукти и разширяване на списъка на санкционираните руски граждани.

„Русия води жестока и безмилостна война не само срещу храбрите войски на Украйна, но и срещу нейното цивилно население. Важно е да се поддържа изключителен натиск върху Путин и руското правителство в този критичен момент“, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Според нея досегашните санкции показват “ осезаеми резултати“, но натискът трябва да се засили, за да засегне още по-дълбоко руската икономика.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!