Горещи новини

Петима души загинаха при инцидент с лодка край Нова Зеландия

| 20:55

Петима души загинаха, след като лодка в Нова Зеландия се е преобърнала след сблъсък с кит, информира Ал-Джазира, цитирайки местни медии.Обществената телевизия на Нова Зеландия RNZ (Радио Нова Зеландия) съобщи в събота, че лодката се е преобърнала край залива Гуус близо до град Кайкура на Южния остров.

Единадесет души са били на борда на плавателния съд, когато се е преобърнал, а пет тела са били извадени по-късно от служители на службите за спешна помощ, съобщи RNZ, позовавайки се на местната полиция. Спасени са шестима души.

Полицията съобщи, че лодката се е преобърнала след „сблъсък“, но не може да потвърди с какво точно се е сблъскала.

Кметът на Кайкура Крейг Макъл заяви, че морето е било спокойно по време на инцидента и се предполага, че кит е изплувал изпод лодката и я е обърнал. Той добави, че в района е имало кашалоти, а също и няколко гърбати китове, пътуващи през това време.

Преобърналата се лодка е била наета от група жени.

Кайкура е популярна дестинация за наблюдение на китове. Морското дъно се спуска рязко от брега, което води до дълбоки води близо до брега.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!