Горещи новини

Песков: На Запад сега се случва гангстерско изземване на руска собственост

| 20:21

Запад сега се случва гангстерско изземване на руска собственост, включително частна, каза прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, съобщава РИА Новости.„Сега наблюдаваме такава масивна линия за запор на имущество, абсолютно законно имущество. Гангстерското заграбване на имущество се извършва в момента. Запор на средства в банкови сметки, частна собственост и така нататък и така нататък“, каза той пред репортери.

„Виждаме и напълно гангстерски действия по отношение на нашите резерви, за които всъщност говори президентът Путин. Това също е незаконно. Ако сега към това се добави и  национализацията, тогава, разбира се, това не вещае нищо добро“, допълни Песков.

В медиите се появиха съобщения, че германското министерство на икономиката проучва въпроса за национализирането на дъщерните дружества на Газпром и Роснефт.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков увери, че доставките на руски газ няма да бъдат прекратени, ако купувачите не потвърдят плащането в рубли до 1 април, предава ТАСС.

„Засега ситуацията е следната. Вчера ми бяха зададени много въпроси дали това означава, че ако няма потвърждение за рубли, доставките на газ ще бъдат прекратени от 1 април. Не, това не означава и не следва от указа на президента на Руската федерация, който беше подписан вчера.

Плащането за тези доставки, които се извършват в момента, не трябва да се извършва днес, то трябва да се извърши в края на втората половина на месец април или дори в началото на май“, допълни още Песков.

Източник: epicenter.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!