Горещи новини

Песков: Европа трябва да „изтрезнее“ от американския бърбън

| 10:17

Оправянето на връзките сред Русия и Европа към момента е допустимо, само че това ще стане единствено когато последната „изтрезнее от американския бърбън“ и се отърве от въздействието на Съединени американски щати, съобщи в събота представителят на Кремъл Дмитрий Песков.„Винаги има решения. От всяка борба, от всяка сложна обстановка постоянно има излаз“, съобщи Песков пред съветски медии. Отношенията сред Русия и Европейски Съюз обаче надали ще се подобрят в близко бъдеще, призна той. Москва чака това да се случи единствено когато Европа осъзнае, че тя, а не Съединени американски щати, е виновна за личната си орис, добави той.

„Когато европейците малко изтрезнеят от американския бърбън и когато най-сетне осъзнаят, че би трябвало сами да се погрижим за ориста на нашия континент, Европа, а може би даже и Евразия, тогава това ще се случи – това не е въпрос на близкото бъдеще – само че тогава ще пристигна време за преоценка на нашите връзки“, съобщи Песков. И без това обтегнатите връзки сред Москва и Европейски Съюз се утежниха, откакто в края на февруари Москва стартира огромна военна атака в Украйна. Европа реагира с масирана вълна от нови антируски наказания, ориентирани против финансовия и енергийния бранш на Русия и спиране на връзките за пътешестване.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!