Горещи новини

Песен на Джанет Джаксън спира работата на лаптопи

| 15:19

История, граничеща с паранормалното, сподели в корпоративния блог служител на Microsoft. Оказва се, че възпроизвеждането на една конкретна песен може да доведе до спиране на работата на лаптоп.Специалист от техническата поддръжка на Windows XP установява, че при възпроизвеждане на песента „Ритъм нация” на популярната американска певица Джанет Джаксън някои модели мобилни компютри спират да работят.

По време на разследването на случая е установено също, че спират не само лаптопите, на които е пусната песента, но дори и тези, които в момента просто са наблизо, става ясно от блог публикацията.

Оказва се, че причината за това странно явление (наблюдавано очевидно при Windows XP лаптопи) са звуковите честоти в мелодията на песента. Те резонират с някои модели твърди дискове, работещи на 5400 оборота в минута (rpm).

За съжаление, източникът от Microsoft не уточнява точно за кои честоти става въпрос. Обикновено твърдите дискове вибрират между 0 и 5000 Hz, въпреки че има случайни пикове при 12,5, 87,5, 1100, 1450, 1700 и 1850 Hz.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!