Горещи новини

Пенсионерка хвърли 4200 лева на телефонни измамници

-10:36-Razloginfo.com

Пореден случай на телефонна измама в Бургас. Полицията в морския град задържа 56-годишна жена от Варна за измама на пенсионерка по познатата схема – съдействие на полицията. В края на януари възрастната жена изхвърлила през терасата плик, съдържащ сумата от 4200 лева, за да помогне на служителите от МВР.Оказва се, че арестуваната участвала и в други телефонни измами, извършени на територията на Варна.

„На 27 януари на домашния телефон на възрастна жена се обажда непознат мъж, който се представя за служител на Пътна полиция, и я уведомява, че съпругът ѝ е претърпял катастрофа. В резултат е необходимо да бъде транспортиран до София за операция. Непознатият иска от възрастната жена голяма сума пари. Мъжът установява, че възрастната жена има мобилен телефон. След като разговорът на домашния телефон прекъсва, на мобилния номер се обажда друг мъж, който се представя за служител на МВР и я убеждава, че в момента полицията извършва специализирана операция по задържането на „ало“ измамниците, които са ѝ се обадили по-рано. За целта моли възрастната жена да съдейства на органите на МВР и под неговите указания същата завива парите в найлонова торбичка и ги хвърля през балкона“, разказа Любомир Евтимов, Криминална полиция.

Органите на реда стигат до „мулето“ в схемата – 56-годишна криминално проявена жена. Тя е оставяла сумите, взети от възрастни хора от Варна и Бургас, под пейки и кошчета за боклук във Варна. Преди това тя си е взимала сумата от 150 лева, както и пари за транспорта, който е ползвала.

Работата по случая продължава.

Източник: cross.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!