Горещи новини

Пелети и дърва свършват на пазара в страната, цените летят нагоре

-20:58-Razloginfo.com

Болници и училища в цялата страна вече изпитват затруднения заради новите цени на газа. Голяма част от тях правят преизчисления на бюджета, за да покрият сметките. На прага на отоплителния сезон складовете за дърва и пелети са празни, а цените растат с всеки изминал ден.Наред с поскъпването на газа и тока, отоплението за потребителите, избрали твърдо гориво, може да е до два пъти по-скъпо. От 100 до 200 лева повече ще трябва да плащат хората, които ще се отопляват на пелети. Скокът в цената на дървата също е осезаем – с почти 50 лева за един кубик. Въпреки, че цените са високи, суровини няма. Складовете са празни, такива са и пунктовете за продажба на дърва. Училища, болници и институции вече преразпределят пари, за да си платят сметките за ток, парно и газ.

Празни складове и по-високи цени отчитат и производителите на пелети. В същото време търсенето не спира. В една от фирмите чакащите за пелети са над 500.

Миналата година цената е била около 400 лева.

Успоредно с това десетки учреждения вече изпитват трудности заради сериозния скок на цените на тока и газа.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!