Горещи новини

Пелети и дърва продължават да държат рекордно високи цени

-11:44-Razloginfo.com

Значително по-скъпо ще ни струва отоплението тази зима в сравнение с миналата.Цените на дървата, които според статистиката все още са най-предпочитаното средство за отопление за повечето домакинства у нас, са рекордно високи. Един кубик вече минава 130-140 лева, а само преди 2-3 месеца цената бе около 80-90 лева.Според търговци повишението на цената на тока и енергоносителите се отразява и на тези на дървата и пелетите. При последните поскъпването е още по-рязко. В предишни години пелетите се продаваха по 350-360 лева за тон лятото, а есента цената се покачваше до 400-420 лева. В момента най-ниската цена, на която може да се намери тон пелети, е 600-650 лева. В някои магазини, където се продават на по-малки разфасовки тонът може да стигне и 900-1000 лева. При това потребители се оплакват и от качеството.

По-скъпо ще плащат тази година и абонатите на централното парно. От 1 юли цената беше повишена средно с 16% за страната. Тя трябва да бъде в сила до 30 юни догодина, но КЕВР има право да я коригира веднъж на 6 месеца в случай на рязка промяна на цената на газа, а такава вече е налице. Това означава, че парното може да поскъпне допълнително след Нова година.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!