Горещи новини

Пеканов: Целта е на 1 януари 2024 да влезем в еврозоната

| 13:04

„Приехме нормативни промени по отношение на Координационния съвет за подготовка на България за членство в еврозоната. Целта е процесите, които са стартирали, да продължат да се случват без забавяния и без спирания и на 1 януари 2024 да влезем в еврозоната“, заяви на брфинг в Министерския съвет Атанас Пеканов, служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства.По думите му се подготвя законопроект за приемане на еврото.

Атанас Пеканов обяви, че има 7 работни групи, които трябва да решават въпросите за гладко преминаване от лев към евро, с цел защита на потребителите.

„Очаква се комуникационната стратегия за еврото да бъде завършена в близките седмици, кампанията трябва да достигне до всички групи в обществото, присъединяването към еврозоната ще донесе ползи на България“, допълни Атанас Пеканов.

Той обяви, че днес България е поискала над 1,3 млрд. евро по Плана за възстановяване и устойчивост през тази есен, което е ключова стъпка за страната ни.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!