Горещи новини

Паркирането по морето е с нови, по-високи, цени това лято

| 11:18

Паркирането по морето – с нови, по-високи, цени това лято. Туристите се оплакват от солени такси, повече платени зони и липса на свободни места за престой на колите по Черноморието. Все повече хотелиери начисляват такса „паркинг” извън цената на нощувките, а непредвидените разходи за туристите растат значително.Сметката на морето тръгва нагоре още преди да стъпим на плажа. Освен традиционния бюджет – за хотел и храна – трябва да предвидим и разходи – за паркинг, придвижване в курорта и сянка край брега. И на север, и на юг – сините зони и платени паркинги са с нови, по-високи цени. Почивка с кола – в хотела или квартирата – ни струва допълнително между 8 и 15 лв. на денонощие. За частен паркинг трябва да отделим средно между 3.50 и 5 лв. на час, а зоните струват – по-евтино: средно между лев и 2.50 лв. за час. Репатрирането с паяк средно е около 70 лева.

В разгара на сезона безплатното паркиране в курортите по морето е мисия невъзможна. Задръствания край плажа, по-високи цени за паркинг, нови платени зони и десетки „паяци” посрещат туристите това лято.

Има малко паркинги и много коли. Повечето паркинги са частни естествено. Много хотели не предлагат паркинг. Отнема поне 10-15 минути да си намериш място за паркиране. Има доста паяци, които само обикалят и чакат да вдигнат някоя кола, разказва Георги Ганчев, турист.

Сметката само за паркинг това лято се оказва изненадващо висока, пресмята Георги Ганчев след няколко дни почивка край морето. Това е един непредвиден разход, който реално не осъзнаваш, че ти предстои да платиш. На плажа отиваш: 5-10 лв., вечер на клуб – пак паркинг – 5-10 лв., ако отидеш в центъра на разходка – 5-10 лв. и в хотела – пак някъде там.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!