Горещи новини

Парите или сексът носят повече щастие?

-20:10-Razloginfo.com

Ако си мислите, че солидната сума в спестовния влог в банката помага за разпалването на страстите в леглото, поне отчасти сте прави. Парите може и да не купуват любов, но създават възможност за доста пикантен сексуален живот, пише trafficnews.bg.Около 70% от мултимилионерите със средно състояние от около 90 млн. долара, споделят, че правят по-добър и авантюристичен секс. Данните са от проучване от 2007 на Prince & Associates Inc., компания за маркетингови проучвания, специализираща се в глобалното богатство, притежавано от частни лица.

„Цели 63% от богатите мъже споделят, че парите им давали „по-добър секс„, който те определят като по-често правене на секс с повече партньори. 88% от жените пък споделят, че повечето пари също им дават по-добър секс, който те определят като „по-качествен“,“ пише Робърт Франк в статията си за Wealth Report, наречена „Богатото либидо“.

Има логика, ако се замислите: парите облекчават много от житейските проблеми, пред които са изправени повечето от нас и помагат на богаташите да се отпуснат по течението и да не се притесняват за дреболии.

Сигурността на голямото богатство може да осигури усещане за стабилност, което много хора, особено жените-милионери, намират за овластяващо. А и скъпите играчки като частните самолети и пътуванията до екзотични места определено не вредят на ситуацията.

Забивките с богаташи дори могат да подобрят качеството на секса, поне за жените. В проучване от 2009 година, изследователите в университета в Нюкасъл откриват, че с нарастването в доходите на партньора от мъжки пол нараства и честотата на женските оргазми.

Могат ли парите да действат като афродизиак? Може би. Или както предполагат авторите на проучването, вероятно вдъхновените от богатството оргазми са резултат от еволюцията, като помагат на жените да отсеят мъжете и да открият този, който има най-голям потенциал да осигурява тях и семейството им.

При все това, партньорът, който може да осигури най-много ресурси и оргазми, не е задължително най-добрият дългосрочен избор, защото е доказано, че парите променят хората – и то не винаги към по-добро.

Според социалния психолог Джъстин Лемилър, „по-богатите хора са по-склонни към проява на неетично и нечестно поведение, а тези склонности могат да ги последват и в спалнята. Всъщност изследванията откриват, че властта и богатството са свързани с по-голяма вероятност от изневяра“.

Но за щастие на останалите 99% от населението, сексът сам по себе си може да достави много повече удоволствие отколкото парите.

В едно изследване учените от колежа Дартмут и университета в Уоруик, Англия, измерват нивото на щастие при 16 000 мъже и жени. Те откриват, че колкото повече секс правят хората, толкова по-щастливи се чувстват те – без значение от възрастта или пола им.

И докато парите купуват повече сексуални партньори, това не означава задължително, че те купуват повече секс. Всъщност мъжете, които плащат за секс, са значително по-малко щастливи от тези, които не плащат, в което определено има известна логика.

По думите на Лемилър, „можете да си купите колкото си искате секс, но в края на краищата се оказва, че повечето от нас имат нужда от нещо повече от няколко минути физически контакт. Купуването на секс не удовлетворява нашите психологически нужди за интимност и емоционална свързаност“.

Учените дори откриват, че сексът е толкова силно обвързан с щастието, че увеличаването на честотата на сексуалните сношения от един път месечно на веднъж седмично има същия положителен ефект за настроението, колкото добавянето на $50 000 към годишния ни доход.

Сексът може да допринесе за нашето щастие и банкова сметка и по други начини. Според изследване от биологичния антрополог д-р Хелън Фишър, хората, които правят повече секс, се справят и по-добре на работното място.

Сексът спомага отделянето на различни хормони като допамин, вазопресин и окситоцин, които се свързват с креативността, способността за вземане на решения, сътрудничеството и самочувствието. Следователно е логично, коментира Фишър, че редовният секс може да подобри живота ни както в спалнята, така и в офиса.

Но как да пожънем тези награди? Експертите съветват да инвестираме във връзката си, като отделяме достатъчно време и внимание на нея – колкото и на професията си. Трябва да се уверим, че броят на позитивните взаимодействия с нашия партньор е по-голям от този на негативните.

Не бива да забравяме, че дори и да не притежаваме 6 вили и частен самолет, ако инвестираме достатъчно във връзката си, можем да се почувстваме също толкова богати.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!