Горещи новини

Пазарът на смартфони ще живне наесен

| 9:57

Търсенето на смартфони ще започне да се възстановява през септември, след като бе регистриран спад в продажбите през второто тримесечие, сочи прогноза на консултантска компания.Много участници на пазара за електроника отчетоха намаляване на търсенето на смартфони през текущото тримесечие. Но анкета на NH Investment & Securities в азиатския регион сочи, че дъното скоро ще бъде достигнато и от септември търсенето на смартфони ще започне да се възстановява, макар и неравномерно.

Минимален обем през май и юни

През второто тримесечие Samsung, основен играч в този сегмент, ще се сблъска с намаление на доставките на смартфони с 15% до 61 милиона единици, според анализаторите.

Бизнесът на китайските производители ще падне до минималния обем на доставките през май и юни, след което сегментът като цяло ще демонстрира възстановяване на търсенето. Все още е трудно да се предвиди броят на смартфоните, които ще бъдат доставени в края на годината.

Добри прогнози за Apple

Във високия ценови сегмент спадът в търсенето на смартфони не е толкова забележим, така че се очаква новият iPhone 14 Pro да бъде топло приет от пазара тази есен.

В средносрочен план смартфоните със сгъваеми дисплеи ще станат популярни, а появата на устройство за добавена реалност на Apple ще увеличи потребителския интерес към тази категория продукти. Хедсетът на Apple се очаква на пазара не по-късно от първата половина на следващата година.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!