Горещи новини

Още три държави разхлабват мерките

| 10:49

В редица държави поетапно отпадат някои от въведените мерки срещу разпространението на коронавируса заради тенденцията на спад на новите случаи.

Италия премахва изискването за носене на предпазни маски на открито от днес.

Решението за отмяна на мярката беше взето от здравните власти, след като бе регистриран спад в броя на новозаразените с 30% за седмица. Предстои да бъде отменено извънредното положение, въведено заради пандемията. Очаква се това да стане до края на месец март.
Вчера испанските власти също отмениха изискването за носене на маски на открито. Промяната важи и за учениците, които вече не трябва да носят маски, когато са навън в междучасията. В някои региони на страната отпада изискването за представяне на Ковид паспорт при влизане в барове и нощни клубове.

Разхлабване на мерките предстои и в Нидерландия. Правителството планира да премахне повечето от ограниченията, свързани с пандемията, до края на месеца. Барове и ресторанти отново ще работят до 1 ч. след полунощ от 18 февруари вместо да затварят врати в 22 ч.

Мерките за социална дистанция на обществени места ще отпаднат до края на месеца. Но посетителите ще трябва да представят сертификат за ваксинация срещу Ковид-19, или документ за прекарана зараза, или отрицателен резултат от тест за коронавируса. Това ще позволи и на театрите и киносалоните, и на спортните обекти да подновят работа при пълен капацитет на зрителите.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!