Горещи новини

Още тази седмица въвеждат нови мерки за борба с С-19, доц. Мангъров се включва в битката с коронавируса

-14:09-Razloginfo.com

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви, че се предвиждат нови ограничителни мерки за борбата срещу коронавируса, като е възможно някои от тях да бъдат разписани още тази седмица. Всичко е в процес на обсъждане.

„Ако затворим изцяло държавата, ще постигнем ли медицински резултат? В момента няма политически решения, говорим само за здравето на хората“, заяви министърът пред Нова телевизия.

Той обяви още, че от четвъртък ще бъде подписана заповед – всички училища със заболеваемост над 20% задължително да преминават на ел. обучение, не зависимо дали става въпрос за начални или гимназии.

Обсъжда се и мярката за зелени коридори в цялата страна за пазаруване в магазините. Като е възможно те да бъдат не само сутринта, но и да има такъв прозорец за възрастните хора и следобед.

Също така офисите, в които има открити пространства да работят при 50% служители и да се спазва отстояние от 1.5метра.

В различните образователни центрове, пък да бъде задължителна предпазната маска.Нощните заведени най-вероятно ще останат затворени още две седмици.

Вечерният час ще бъде унифициран в цялата страна за ресторанти и заведения до 23.30 часа.

Ще се следва локалния подход в училищата, там където има проблем със заболели учители също ще могат да преминават в онлайн обучение.

Доц. Мангъров се включва в битката с коронавируса, съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

„Проведох разговор с доц. Атанас Мангъров и лично съм го помолил да се включи в битката с коронавирус. От вчера той има заповед за началник на клиниката, където се лекуват всички пациенти от коронавирус. Единственото ми изискване е да се спазват всички мерки за безопасност“, каза министърът.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!