Горещи новини

Още по темата: 20-годишният, шофирал с 260 км/ч, бил с 18 фиша и 7 акта, родата му посрещна репортерски екип с камъни и тигани

-15:32-Razloginfo.com

Снимка: Областна дирекция на МВР-София
20-годишен шофьор, похвалил се как шофира с 260 км/ч, бе санкциониран след светкавични действия на полицаите от РПУ-Правец, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-София. На 19 март служители на РУ-Правец се сдобили с информация за клипчета в социална мрежа, показващи шофиране със скорост, в пъти надвишаваща максимално допустимата. Полицейските служители реагирали незабавно и бързо установили, че видеоклиповете са публикувани в профила на криминално проявен младеж от село Разлив. Единият материал показвал управление в тъмната част на денонощието, на главния път в селото, с около 240 км/ч при ограничение 50 км/ч.На другите два клипа километражът отчитал скорост от 260 км/ч, а шофьорът гордо коментирал възможностите на мощния автомобил. В хода на извършената незабавна проверка по безспорен начин била установена самоличността на водача и 20-годишният нарушител бил призован да се яви в районното управление. Извършената справка в автоматизираната информационна система на МВР показала, че младият мъж е правоспособен водач от 2022 г., като до момента вече са му съставени 18 фиша и 7 акта за разнородни нарушения на Закона за движение по пътищата, сред които – управление на МПС като неправоспособен водач, реализиране на ПТП, управление с несъобразена скорост, непоставен обезопасителен колан, за техническа неизправност на автомобила и др.

В снетото му сведение нарушителят признал, че е шофирал с превишена скорост и е споделил клипчетата с цел събирана на повече харесвания в профила си.

Шофьорът е бил потърсен от екип на БНТ и се оказва, че това е 20-годишният Красимир Райков. Той живее в село Разлив. Роднините му са посрещнали екипа с камъни и тигани. Днес Райков не се е явил пред съда, представляван е бил от адвокат.

Установено е, че автомобилите във видеата не са регистрирани на негово име.

Връчен му е предупредителен протокол по чл. 65 от ЗМВР. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата и автомобилът, ползван от него към настоящия момент, временно е спрян от движение. Материалите по случая ще бъдат докладвани по компетентност в прокуратурата.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!