Горещи новини

Още по темата! Симидчиев: Маските остават, за да не реактивираме отново заразата

| 12:41

Както съобщихме по-рано днес председателят на комисията по здравеопазване в парламента – доц. Антон Тонев, каза в ефира на bTV , че Ще се наложат промени в закона, за да останат маските в обществените места и без епидемична обстановка, както и да може по места да се въвеждат част от мерките, с които сме свикнали“.Същото потвърди и колегата му от здравната комисия в НС Александър Симидчиев. Докторът от ДБ обясни, че маските остават, за да не реактивираме отново заразата.

„Носенето на маски не пречи нито на икономиката, нито на индивидите, а е ефективен начин да контролираме инфекцията“, каза д-р Симидчиев по БНТ. „Икономиката се натиска и от войната, и от пандемията, трябва да разхлабим отнякъде, но интелигентно. Да бъдем внимателни, за да не реактивираме заразата. Започваме да регулираме пандемията на регионално ниво, а не на национално ниво“, обясни той. И показа картата – при два зелени региона, там няма нужда от мерки, но останалите в червено са още под риск.

Депутатът от ДБ обясни, че в някои западни страни, в това число и в съседната ни Гърция, започва да се вдига нивото на заболеваемост.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!