Горещи новини

Още по темата: Силна буря с градушка удари в Югозападна България

| 9:01

Няколко къщи в община Симитли са наводнени. Щети има и по инфраструктурата. Нанесени са поражения върху голяма част от реколтата на местните хора. Главните кръстовища в града са покрити с пясък и чакъл заради водите, които се стичат от високите зони.Предупредителен код за силни бури и валежи днес имаше и в Кюстендилско. Имаше и градушка, но кратка и с малки размери. Няма данни за сериозни щети и пострадали хора.

Градушка с огромни ледени късове унищожи реколтата в смолянското село Неделино.

Градушка с големината на яйце нанесе тежки щети в Чепеларе. Местните хора разказват, че ледените късове са унищожили от насажденията им. Овощните дървета са толкова пострадали, че от тях са останали само клони без листа и без плодове.

В Златоград не помнят такава градушка за последните 20 години.

В София-област, Враца, Плевен, Ловеч и Габрово, днес беше в сила втората степен за опасно време с код „Оранжев“. Прогнозите са за краткотрайни интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки и през нощта срещу неделя.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!