Горещи новини

Още по темата: Пострадала при преход в Пирин почина в болница, след като беше транспортирана с хеликоптер

-10:30-Razloginfo.com

Жена пострада тежко по време на преход в Пирин. Въпреки мащабната спасителна акция, в която се включи и военен хеликоптер, 53-годишната жена е издъхнала в болницата в Разлог.Сигналът за жена, паднала в 100 метрова пропаст в района над Поповото езеро, е подаден на тел. 112 около 15 часа. Съобщението е предадено незабавно на дежурните в Планинската спасителна служба- Банско. За минути е организирана акция, в която се включват 20 планински спасители, тъй като описаното място е труднодостъпно, а на връх Джано е имало и снежна покривка.

Междувременно ръководителят на планинската служба Румен Баряков е поискал помощ и от военната авиобаза Крумово. Около 16 часа хеликоптер каца на паркинга на долна станция на кабинковия лифт.

След уточняване на координатите пилотите тръгват към мястото на инцидента. Там са били и планинските спасители.

Пострадалата е свалена с хеликоптера в Банско и транспортирана от спешен екип към болницата в Разлог.

Въпреки усилията на лекарите, 53 годишната жена от Петрич е починала от множеството травми, някои от които несъвместими с живота.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!