Горещи новини

Още по темата: Междуградските автобусни превози може да поскъпнат с 20%

| 15:04

Поскъпване на междуградските превози с 20%. За това предупреждават от автобусните превозвачи. Причините за поскъпването от бранша обясняват със скока в цените на горивата и влизането в сила на новите стойности на толтаксите от 1 юли.Според председателя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова освен в цената на билета, увеличение се очаква и в тази на стоките и услугите, защото без намеса на държавата инфлацията ще скочи още. По думите ѝ отношението на правителството към транспортния бранш е арогантно и некомпетентно. Все още няма окончателно решение на бранша дали ще предприемат нови протести.

„Подозирам, че по-голямата част от колегите ще завишат цените на стоките и услугите от 1 юли. Но по отношение на автобусния транспорт това няма как да стане толкова бързо. Вие знаете, че ние имаме сключени договори с общините. Предстои те да бъдат ревизирани. Най-вероятно някъде ще се наложи тези договори да бъдат прекратени, за да може да се увеличи цената, защото Законът за обществените поръчки не позволява друг механизъм. За това сме алармирали от години, така че може би от 1 август най-късно ще бъдат завишени и цените по линиите“, заяви Магдалена Милтенова – председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!