Горещи новини

Още за лечебните свойства на киселото мляко

| 10:55

Млякото и млечните продукти са незаменими за развитието на човека, тъй като съдържат множество важни витамини, белтъци, въглехидрати, аминокиселини, минерални соли и др.Независимо дали става въпрос за прясно мляко или за кисело, или за млечни продукти като кашкавал, извара или сирене и др., те имат изключителна хранителна стойност и трябва да бъдат консумирани ежедневно.

От особено значение за развитието на човешкия организъм обаче е киселото мляко, тъй като то съдържа лактобактериум булгарикум, което е едно от най-ценните му качества. Ето какво е важно да знаете във връзка с лечебните свойства на българското кисело мляко:

1. Благодарение на своя състав, българското кисело мляко има благотворно действие върху храносмилателната система. Има и пикочогонно действие, тъй като подпомага отделянето на урината. Поради тази причина се препоръчва консумацията му при хора, страдащи от бъбречни заболявания.

2. Според повечето изследователи българското кисело мляко действа добре върху борбата с холестерола.

3. Българското кисело мляко, което наистина съдържа лактобактеруим булгарикум, се счита за природен антибиотик. То неутрализира голяма част от токсините, попаднали в човешкия организъм и при редовна консумация може да Ви предпази от редица заболявания.

4. Киселото мляко има успокояващо въздействие върху нервната система, поради което е добре да го консумирате ежедневно.

5. Макар туберкулозата вече да не е от често срещаните болести, е важно да знаете, че преди откриването на лекарствата срещу тази болест, тя доста успешно се е лекувала чрез консумацията на кисело мляко. Дори и в наши дни на страдащите от туберкулоза се препоръчва ежедневен прием на кисело мляко и на млечнокисели продукти.

6. Киселото мляко въздейства добре на кожата, поради което се използва в народната козметика. Освен това надали има човек, който да не е чувал, че ако кожата му изгори от слънцето, веднага трябва да се намаже с кисело мляко. Ефективният резултат е доказан.

7. Благодарение на съдържащите се в киселото мляко витамини A и D, то може да се използва ефективно срещу появата на бръчки.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!