Горещи новини

Още един недостатък при електромобилите, който бърка в портфейлите на собствениците им

-11:23-Razloginfo.com

Допълнителното тегло и високият въртящ момент на електрическите превозни средства оказват влияние върху живота на автомобилните гуми. В ново проучване по темата се отбелязва, че техните гуми се износват много по-бързо от тези на автомобили с двигатели с вътрешно горене. Анализаторите твърдят, че бързото износване на гумите се е превърнало в неприятна изненада за много собственици на електрически автомобили.„Разширяващата се разлика в удовлетвореността между електромобилите и превозните средства, задвижвани с бензин, подчертава възможността за производителите на гуми и производителите на автомобили да образоват собствениците на електромобили за разликата в производителността “, каза Ашли Едгар, старши директор на JD .

Отбелязва се, че интензивното износване на гумите също води до повишени емисии. Прахът от гумите може да причини проблеми с дишането, бъбречни заболявания и неврологични увреждания. Тъй като гумите за електрически превозни средства се износват по-бързо, те са по-вредни за околната среда в това отношение.

За съжаление естеството на производството на гуми за електромобили прави този проблем труден за разрешаване. JD Power съобщава , че целите за максимизиране на пробега и оптимизиране на износването на гумите са в противоречие една с друга, създавайки значително предизвикателство за автомобилната индустрия, което ще стане още по-важно с нарастването на EV сегмента.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!